‘Christenen in Messiaanse gemeenten soms anti-Thora’

„Er zijn in de afgelopen decennia tijden geweest waarin het logisch en nodig was dat christenen partij kozen voor het bedreigde Israël. Maar er waren en zijn ook momenten waarop het nodig is voor de andere kant te kiezen. Niet om te zeggen: ‘We zijn tegen Israël’, maar om te zeggen: ‘We zijn voor Israël als het gaat om zijn veiligheid, maar we zijn ook geroepen om te streven naar vrede en gerechtigheid.’ Het is naar het Evangelie als het standpunt de ene keer die kant opgaat, en een volgende keer de andere.”

Zeven jaar werkte ds. Kees Jan Rodenburg in Israël. Deze maand keerde hij met zijn gezin terug naar Nederland. Hij blikt hier terug.

Kees Jan Rodenburg van het CIS. Na zeven jaar terug in Nederland.
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close