Vredesoverleg in gevaar door bouw nederzettingen

JERUZALEM – De vredesbesprekingen tussen Israël en de Palestijnen zijn nog niet eens begonnen of ze lopen al gevaar te worden stopgezet. De Palestijnse president Mahmud Abbas en de Palestijnse hoofdonderhandelaar Saeb Erekat hebben gezegd weg te zullen lopen van het overleg als Israël eind september doorgaat met de uitbreiding van de nederzettingen.

 Op 25 november vorig jaar besloot de regering van Netanyahu een beperkte bouwstop van tien maanden af te kondigen in de nederzettingen. Deze was bedoeld om de Palestijnen te bewegen terug te keren naar de onderhandelingstafel. Maar rechts in zijn achterban wil dat Israël de bouwstop opheft.

Lees de rest HIER in het RD. Mede met reacties van Yossi Beilin, Arieh Eldad en Einat Wilf.

Beilin
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close