Israël trekt zich terug uit Noord-Ghajar

Militaire controlepost, Ghajar.

JERUZALEM – Het Israëlische ministeriële comité voor nationale veiligheid heeft deze week een principebesluit genomen dat het leger zich zal terugtrekken uit het noorden van het dorpje Ghajar op de Golanhoogvlakte. Volgens de Verenigde Naties behoort het noordelijke gedeelte van Ghajar bij Libanon.

Het veiligheidskabinet accepteerde daarmee een voorstel van de VN en de commandant van de VN-vredesmacht Unifil in Libanon om het gebied te ontruimen ten noorden van de demarcatielijn tussen Libanon en Israël.

Het kabinet gaf het ministerie van Buitenlandse Zaken opdracht de details van de terugtrekking te bespreken met de VN en de Unifil-commandant, generaal Alberto Asarta. De te treffen regeling moet ervoor zorgen dat de veiligheid van de Israëlische burgers geen gevaar loopt en het dagelijks leven van de inwoners van Ghajar niet wordt verstoord. Het veiligheidskabinet zal opnieuw over de terugtrekking spreken als de details ervan zijn geregeld.

Lees het vervolg hier.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close