‘Leven in Gaza niet verbeterd door concessie Israël’

JERUZALEM – De maatregelen die Israël op 20 juni afkondigde om de blokkade van de Gazastrook te verlichten, hebben nauwelijks geleid tot een verbetering van de leef­omstandigheden van de burgers in dat gebied.

Dat melden 21 organisaties die zich met de ontwikkeling en de humanitaire situatie in de Gazastrook bezighouden in een gezamenlijk rapport dat vanmorgen is gepubliceerd. Ze roepen op tot een onmiddellijke en onvoorwaardelijke opheffing van de afsluiting van de Gazastrook.

In juni beloofde Israël na internationale druk de invoer van bouwmaterialen in de Gazastrook te vergemakkelijken. Israël sloot de Gazastrook in 2007 af nadat Hamas er de macht overnam van de Palestijnse Autoriteit tijdens een bloedige coup.

De VN schatten dat er in de Gazastrook 86.000 nieuwe woningen nodig zijn om hoofd te bieden aan de bevolkingsgroei en om de huizen te vervangen die tijdens militaire operaties werden verwoest.

Voor de rest, lees hier.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close