Eenjarig bestaan ”Kairos” gevierd

Een jongetje uit Bethlehem probeert ansichtkaarten te verkopen bij de militaire controlepost tussen Bethlehem en Jeruzalem. Foto Alfred Muller

JERUZALEM – In Bethlehem vierden christenen donderdag het eenjarig bestaan van het Kairosdocument. In dit omstreden document deden Palestijnse christenen op 11 december vorig jaar een oproep aan christenen wereldwijd om de Israëlische „bezettingspolitiek” te veroordelen.

De verklaring werd destijds ondergetekend door leiders uit de Palestijns-christelijke beweging. Vertegenwoordigers van grote kerken tekenden het document niet, maar gaven wel een verklaring uit waarin ze stelden dat ze „de roep” van de Palestijnse christenen gehoord hebben en hen steunen.

Zo’n honderd belangstellenden bezochten donderdag de bijeenkomst in de lutherse kerk in Bethlehem. Ruim de helft van hen was Palestijn, de overige bezoekers kwamen uit het buitenland.

Vooor het hele artikel, kijk hier.