„Jemima steeds meer van bevolking zelf”

Jemima - het Helena Huis.

Bij het christelijk tehuis Jemima in het plaatsje Beit Jala, op de Westelijke Jordaanoever bij Bethlehem, gonst het van de activiteiten. Gehandicapte Arabische kinderen en jongvolwassenen staan aan het eind van deze middag voor gebouw Eber klaar om naar huis te gaan. Anderen lopen naar het aangrenzende pand Helena. Onder hen bevinden zich Palestijnse personeelsleden en Nederlandse vrijwilligers.

Veel Nederlandse christenen hebben iets met Jemima. Het Nederlandse echtpaar Ed en Heleen Vollbehr richtte de christelijke instelling op de Westoever in 1982 op omdat niemand er zich bezighield met de opvang van meervoudig gehandicapte kinderen.

Door de enorme behoefte aan zorg voor deze kinderen groeide Jemima snel. Dankzij acties van de Evangelische Omroep kon in 1987 gebouw Eber worden geopend. In 2003 volgde gebouw Helena. Het laatste pand is vernoemd naar de in 1998 overleden oprichtster.

In gebouw Helena voert een lift naar de vijfde verdieping. Daar heeft directeur Job Kloek –afkomstig uit Nederland– zijn kantoor.

Lees verder in het RD.

Begeleiding in kleine groepen.
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close