Grote bezorgdheid in Israël over situatie in Egypte

Caïro, gezicht op de daken. Foto: Alfred Muller

JERUZALEM – In Israël bestaat grote bezorgdheid over de ontwikkelingen in Egypte. Israëliërs vrezen dat de moslimbroederschap vroeg of laat misbruik maakt van de situatie en het in 1979 gesloten vredesakkoord tussen beide landen aan stukken scheurt.

De Israëlische regering levert geen duidelijk commentaar op de gebeurtenissen in het zuidelijk buurland. Premier Benjamin Netanyahu heeft zijn ministers opdracht gegeven niets over de toestand in het zuidelijk buurland te zeggen.

Hij zei dat Israël poogt de stabiliteit en de veiligheid in de regio te handhaven. „De vrede tussen Israël en Egypte heeft meer dan dertig jaar geduurd en ons doel is dat deze relaties blijven bestaan.”

Het dagblad Ha’aretz meldde maandagmorgen dat Jeruzalem zijn bondgenoten ervan probeert te overtuigen dat het in het westers belang is om de stabiliteit van het Egyptische regime te handhaven. Dit gebeurde nadat politici in westerse hoofdsteden verklaringen aflegden die het vertrek van president Hosni Mubarak leken te steunen.

Voor het hele artikel, klik hier.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close