Protest tegen Messiaanse joden in Israël gepland

Arad. Foto: Wikipedia
Arad. Foto: Wikipedia

ARAD/ASHDOD – De Messiaans-joodse gemeente in Arad in Zuid-Israël verwacht dat ultraorthodoxe joden woensdagavond om zes uur een grote demonstratie zullen houden voor het huis van een van hun leden.

Twee politieagenten stelden gemeentelid Polly Sigulim een maand geleden op de hoogte van de demonstratieplannen. „Ze vertelden me dat ze het recht hebben hun gevoelens te uiten. Ik zei dat ik niet van plan ben thuis te blijven.”

Sigulim is weduwe en verzorgt pleegkinderen. Verder heeft ze drie eigen kinderen. Twee van hen dienen in het leger dienen, van wie een als officier. De ultraorthodoxen hielden de eerste grote protestactie voor haar huis in 2004. Dat gebeurde nadat een meisje tot geloof in de Messias kwam na het lezen van het Nieuwe Testament. Daarna volgden meer demonstraties.

De politie was van mening dat grote demonstraties voor het huis van particuliere personen niet zijn toegestaan. De organisatoren van de demonstratie deden daarop hun beklag bij het hooggerechtshof. Dit stelde een compromis voor: de demonstratie voor het huis van Sigulim moet beperkt worden tot 200 demonstranten, die geen luidsprekers mogen gebruiken of spandoeken mogen meenemen. Een buurman is van plan in zijn tuin borden met leuzen te plaatsen die Sigulim steunen. Hij vindt dat zij haar eigen geloofskeuze mag maken.

Voor de rest: klik hier.

Een gedachte over “Protest tegen Messiaanse joden in Israël gepland

Reacties zijn gesloten.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close