Vroegere Fatah schutter Tass Saada naar Nederland

Tass Saada spreekt deze maand in kerken in Nederland.

Voor Tass Saada is 14 maart 1993 een dag om nooit te vergeten. Hij had zijn vriend Charlie Sharpe gevraagd te vertellen over een connectie die hij had. Die dag vertelde Sharpe hem dat hij een relatie nodig had met een Jood.

Saada bevroor. Hij had geleerd Joden te haten. Hij werd helemaal kwaad, toen Sharpe hem vertelde dat God een Zoon heeft. Als moslim, achtte hij dat blasfemie. Hij zou het gebouw uitgestormd zijn, als zijn vriend niet had gezegd: ‘kalmeer’. Hij plaatste de Bijbel op tafel. Op het moment dat hij uit het evangelie van Johannes begon te lezen, kreeg Saada een visioen van een helder licht.

Kruis

Naast het licht waren twee handen, waarop een kruis was afgebeeld. Hij besefte dat dat de handen waren van zijn vroegere Filipijnse kinderverzorgster Maryam. Zij had hem oprecht liefgehad. ‘Zij plantte een zaadje van hoop in mijn hart. Ze gaf dat zaadje water door haar gebed. Vandaar onze naam: Seeds of Hope.’

Lees dit artikel verder op de website van CvI.

En voor het interview voor EO Visie, zie hier.