Voor Abbas is er geen weg terug

De Palestijnse president Mahmoud Abbas wacht totdat hij zijn toespraak kan beginnen voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Foto: VN.

JERUZALEM – De Israëlische premier Benjamin Netanyahu en de Palestijnse premier Mahmud Abbas houden vrijdagavond hun redevoering voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Netanyahu lijkt deze week een diplomatieke overwinning te behalen, maar de affaire leidt af van Israëls meest urgente probleem.

De Israëlische politie heeft vandaag meer dan 20.000 agenten op de been in Jeruzalem en op andere plaatsen waar de Westelijke Jordaanoever aan Israël grenst. De politie houdt er rekening mee dat met name vrijdagmiddag na het moslimgebed en nadat Abbas vrijdagavond het podium betreedt, er rellen uit kunnen breken.

Abbas zal vanavond een pleidooi houden voor erkenning van een Palestijnse staat als volwaardig lid van de Verenigde Naties. Netanyahu zal de oproep aan de Palestijnen herhalen om terug te keren tot het vredesoverleg.

Het overige deel is hier te lezen op de website van het RD.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close