Israëliërs verdeeld over aanval op Iran

Een F-16 van de Israëlische luchtmacht klaar staat klaar om op te stijgen voor de oefening bij Sardinië. Foto: Dover Tzahal.

JERUZALEM – Israëliërs zijn ernstig verdeeld over een aanval van het Israëlische leger op Iran. Het gebrek aan eens­gezindheid bestaat zowel onder politieke leiders als het gewone publiek. Dat is geen wonder, want er staat zeer veel op het spel.

De Iraanse president Mahmud Ahmadinejad heeft laten weten dat de staat Israël dient te worden vernietigd. Zijn land is bezig met een nucleair programma met het doel, naar Israël vreest, kernbommen te produceren. Het Israëlische dagblad Ha’aretz schreef gisteren op gezag van een hooggeplaatste functionaris dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en defensieminister Ehud Barak proberen steun binnen het kabinet te creëren voor een militaire aanval op Iraanse nucleaire installaties. Andere Israëlische media publiceerden de afgelopen dagen soortgelijke berichten.

Lees verder op de website van het RD.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close