Israël gaat spannend jaar tegemoet

De Iraanse leider Mahmoud Ahmadinejad voor de Algemene Vergadering van de VN op 23 september 2011. Foto: VN.

Israël en andere landen in het Midden-Oosten gaan een spannend jaar tegemoet. Het is onmogelijk voorspellingen te doen. De situatie is daarvoor te instabiel en vele factoren die straks gebeurtenissen gaan beïnvloeden zijn nu nog niet te overzien. Maar een ding lijkt zeker: Iran is van plan nucleaire wapens te ontwikkelen. En de VS en Israël zijn niet van plan dat te accepteren.

Er zijn duidelijke aanwijzingen dat de regering-Obama de ontwikkelingen in Iran na de publicatie op 8 november vorig jaar van het rapport van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) over Iran, hoogst serieus neemt. De VS en Europa nemen maatregelen die de financiële sector en de energiesector van Iran moeten treffen.

Lees hier verder op de website van CvI.

%d bloggers liken dit: