„Meer daadkracht politie nodig”

Op de kerk aan de Narkis Straat in Jeruzalem spoten vandalen deze week godslasterlijke leuzen. Foto: Narkis Straat Gemeente.

JERUZALEM – De politie zou beter haar best moeten doen om de personen op te pakken die verantwoordelijk zijn voor de bekladding van zijn kerk aan de Narkisstraat, vindt 
de Jeruzalemse voorganger 
Charles Kopp. Maandag bleek het bedehuis bespoten met godslasterlijke leuzen en de tekst ”Dood aan het christendom”.

De kerk bevindt zich in het centrum van het Joodse gedeelte van Jeruzalem. In het gebouw komen drie gemeenten samen: op zaterdagmorgen de Narkisstraatgemeente van Kopp, op zondagmorgen een baptisten­gemeente en op vrijdagavond de Russischtalige Messiaans-Joodse gemeente Eben Yisrael.

Meteen na de melding maandag spoedde Kopp zich naar de kerk om de schade op te nemen en cameraploegen en belangstellenden te woord te staan. Ook nam hij contact op met ambtenaren van de gemeente Jeruzalem en ministeries. „Ik wilde dat de leuzen pas na enige tijd zouden worden verwijderd, zodat de ambtenaren het werk van de vandalen met eigen ogen konden zien. Maar maandagmiddag arriveerde de schoonmaakploeg van de gemeente Jeruzalem al bij de kerk. Die stond erop de leuzen onmiddellijk te verwijderen.”

Lees hier verder op de website van het RD.