Tel Aviv kan opvang asielzoekers niet meer aan

Asielzoekers in Tel Aviv. Foto: (c) Alfred Muller

TEL AVIV/JAFFA – De meeste Afrikanen die op illegale wijze Israël zijn binnengekomen, willen zich in Tel Aviv vestigen. Voor het gemeentebestuur levert dat grote problemen op.

De Afrikanen zijn via Egypte naar Israël getrokken om vervolging, oorlog, verdrukking of armoede te ontlopen. Het betreft vooral Eritreeërs en Sudanezen, maar ook Afrikanen uit andere landen zijn er terechtgekomen.

„Ik weet niet hoe we elke maand 1500 tot 2000 nieuwe inwoners op kunnen vangen die geen toestemming te hebben om te werken”, vertelde deze week de locoburgemeester van Tel Aviv-Jaffa, Asaf Zamir, van de Jongerenpartij, aan een groep journalisten.

Lees hier verder bij RDnl.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close