David Sawayfa naar Nederland

BETHLEHEM – David Sawayfa vertrekt zaterdag via Jordanië naar Nederland om een aantal spreekbeurten te verzorgen.

Sawayfa wil in Nederland vertellen over zijn leven en de rol die het christelijk kindertehuis Jemima op de Westelijke Jordaanoever daarin heeft gespeeld.

Hij kwam in 1988 als zwaargehandicapte ter wereld in een islamitisch gezin met tien kinderen. Zijn ouders gaven hem een jongensnaam, hoewel het niet niet helemaal duidelijk was of hij een jongen of meisje was.

„Ik werd geboren met een open buik”, zegt hij. „In 1989 vroegen artsen aan Ed en Heleen Vollbehr van Jemima of ze mij konden helpen. Daarna onderging ik een grote operatie in Nederland.”

Hij is nu bij Jemima als gastheer verantwoordelijk voor het gastenhuis.

Sawayfa geeft een interview met EO Verandering en met Groot Nieuws Radio. Verder staan er een aantal spreekbeurten op het programma.


image001.png

Jemima is een christelijke organisatie die zich richt op het verlenen van zorg aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Bethlehem. Maakt u dit mede mogelijk?

www.jemima.nl


House of Light logo

Kinder- en tienerwerk met Arabische en Joodse kinderen en tieners – helpen van gevangenen – bijstaan families in nood – werken aan verzoening tussen Joden en Arabieren.

houseoflight.net
holight@xs4all.nl


search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close