Christ Church herdenkt Kristine Luken

Kristine Luken

Christ Church in Jeruzalem richt een fonds op voor een gedenkteken voor Kristine Luken. Luken werd op 18 december op gruwelijke wijze vermoord toen ze met haar vriendin Kay Wilson liep te wandelen in een natuurgebied ten westen van Jeruzalem. Ze werd op 30 december in Virginia in de VS begraven.

De in 1966 in Amerika geboren Kristine Luken werkte voor CMJ (Church’s Ministry Among Jewish People – de Dienst van de Kerk onder het Joodse Volk) in Nottingham in Groot-Brittannië. Ze bezocht Israël geregeld.

Kay Wilson vertelde de politie dat zij en haar vriendin werden aangevallen door twee Arabische mannen. Ze raakte zwaar gewond door de messteken en deed zich als dood voor. Deze week werd ze uit het ziekenhuis ontslagen. Voor haar begint nu een periode van revalidatie.

Ze is gids en docent bij Shoresh Studie Tours van Christ Church en specialiseert zich in het onderwijs over de Joodse wortels van het christelijk geloof. Ook is ze jazz pianist.

Oudste protestantse kerk

De anglicaanse Christ Church in Jeruzalem is de oudste protestantse kerk in het Midden-Oosten. Rector ds. David Pileggi vertelt dat Luken hield van de CMJ en het heritage centrum van Christ Church. In dit centrum is een tentoonstelling te zien van de 200 jaar oude geschiedenis van de evangelisch-protestantse kerk in het Midden-Oosten.

“Ze had een aanstekelijke liefde voor God en een grote bewondering en liefde voor het Joodse volk en het Heilige Land” aldus Pileggi. “Recentelijk heeft ze de Joodse geschiedenis en de Holocaust bestudeerd op een door CMJ gesponsorde reis naar Polen.”

Het heritage centrum heeft al twee grote en enkele kleine modellen van de 19e eeuwse modelbouwer Conrad Schick. Christ Church hoopt het geld van het gedenktekenfonds te gebruiken voor de aankoop van Schicks model van de Tempelberg. Schick was opziener van het aan Christ Church verbonden nijverheidshuis. “Op het model, of erbij, zullen we een gedenkplaat plaatsen dat Kristine zal herdenken”, zegt Pileggi.

De politie zei dat het waarschijnlijk ging om een terreuraanval. Pileggi is tevreden over de wijze waarop de politie het onderzoek uitvoert om de daders op te sporen. ìNaar mijn mening pakken ze het zeer professioneel aan. Ik heb er vertrouwen in dat er dat de daders zullen worden gearresteerd.”

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close