Zuid-Sudanezen moeten het land uit

Afrikaanse migranten in Tel Avivs Levinski Park. Foto: Alfred Muller

Het Israëlische ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de migranten uit Zuid-Sudan donderdag een week gegeven om het land te verlaten.

Wie vrijwillig vertrekt, krijgt het ticket cadeau – en nog 1000 euro erbij. Wie weigert te gaan, wordt het land uitgezet. Het ministerie schat het aantal Zuid-Sudanezen op 1500, maar hulporganisaties zeggen dat het om niet meer dan 700 of 800 gaat. Onder hen zijn 450 kinderen.

De districtsrechtbank van Jeruzalem verwierp donderdag een verzoek van hulporganisaties om de deportatie te verbieden op grond van de slechte veiligheidssituatie in Zuid-Sudan. De rechtbank stelde echter wel dat Zuid-Sudanezen persoonlijk nog wel een asielaanvraag kunnen indienen. Israël heeft goede relaties met Zuid-Sudan sinds dit land vorig jaar onafhankelijk werd.

Lees hier verder (Zie daar laatste gedeelte van het artikel).

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close