Israëli’s en Palestijnen hervatten vredesoverleg in Jeruzalem

De Israëlische president Shimon Peres (r.) ontmoette deze week de Amerikaanse diplomaat Martin Indyk. Indyk is de Amerikaanse afgeznt bij de besprekingen. Peres zei: De steun van de VS aan de vredesbesprekingen is cruciaal om langdurige resultaten tussen de twee zijden te behalen." Foto: GPO via het kantoor van de president.
De Israëlische president Shimon Peres (r.) ontmoette deze week de Amerikaanse diplomaat Martin Indyk. Indyk is de Amerikaanse afgezant bij de besprekingen. Peres zei dat de Amerikaanse betrokkenheid cruciaal is “om langdurige resultaten tussen de twee zijden te bereiken.” Foto: GPO via het kantoor van de president.

Israëlische en Palestijnse onderhandelingsteams hebben woensdag in Jeruzalem de gesprekken voortgezet over een vredesregeling tussen Israël en de Palestijnse Autoriteit.

De precieze locatie van de besprekingen is niet bekend. Eveneens is het onduidelijk waarover de teams het eerst zullen spreken. Betrokkenen zwijgen over de agenda en de bedoeling is dat deze geheimzinnigheid blijft bestaan.

De link naar dit artikel is hier op de website van RDnl.

2 Comments

Add yours →

  1. likoednederland 14 Aug 2013 — 23:40

    De Palestijnen willen dat Israel moordenaars vrij laat ‘voor vrede’. Wat voor vrede moet dat worden, wanneer een partij moordenaars van baby’s en bejaarden als helden beschouwd die weer vrij wil laten rondlopen?
    http://likud.nl/2013/07/palestijnse-televisie-terroristen-zijn-onze-helden/

  2. Een andere vraag die je kunt stellen is waarom Netanyahu – als hij toch een vertrouwenwekkende maatregel wilde nemen – niet koos voor het stilleggen van de nederzettingenbouw in plaats van het vrijlaten van deze terroristen, hoewel dat moreel veel beter zou zijn geweest.

    In zijn overwegingen zouden de vrijlatingen minder binnenlands politiek gedoe geven en dat was doorslaggevend.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: