Luchtalarm in Jeruzalem

 Israëliërs in een trappenhuis, in het midden van een gebouw. Foto: IDF/Protective Edge

Israëliërs in een trappenhuis, in het midden van een gebouw. Foto: IDF/Protective Edge

In Jeruzalem en andere grote steden in midden Israël klonk gisteravond het luchtalarm.

De laatste keer dat in Israëls hoofdstad de sirenes klonken vanwege een aanval, was anderhalf jaar geleden. Toen schoot Hamas ook een raket af in de richting van de stad.

Deze steden liggen op een afstand van 60 kilometer of meer van de Gazastrook. Tot gisteravond toe waren gebieden op een afstand van minder dan 40 kilometer rond de Gazastrook het doelwit.

De sirenes in Jeruzalem loeiden om vier minuten voor tien plaatselijke tijd. Mensen begaven zich naar schuilkelders,  de beveiligde kamers en trappenhuizen. Wie op straat is moet proberen een gebouw binnen te lopen.

Explosies

Sommige Jeruzalemmers zeiden explosies te hebben gehoord. Het leger liet weten dat de stad Jeruzalem zelf niet werd geraakt. Wel kwam er een raket neer  in de buurt van Jeruzalem.

De gemeente Jeruzalem heeft de openbare schuilkelders geopend en de bevolking aangeraden ook de privé schuilkelders te openen.

De politie sommeerde een openlucht concert van de zanger Berry Sakharof in het Sultans Pool openluchttheater in Jeruzalem te staken. Het concert zal naar verwachting later worden voortgezet.

Vanmorgen ging, na een rustige nacht, het leven in Jeruzalem gewoon door.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close