Voor het huis van Bibi (foto van de week)

Foto van de week. Week 24-2020.

Het begin van de Balfour straat is afgesloten met hekken, een soort spoorboom en een zwart gordijn.

In de Balfour staat namelijk de ambtswoning van premier Benjamin (Bibi) Netanyahu. Dat is een fort, compleet met uitkijktorentjes en beveiligers. Dat zijn kerels zonder gevoel voor humor die joekels van vuurwapens dragen en voortdurend wantrouwend om zich heen loeren. 

In het huis aan de Balfour woont de premier met zijn gezin. Met de term „Balfour” bedoelen Israëliërs de premier, zijn vrouw Sara en zijn zoon Yair en wat zij samen beslissen. Ze zeggen bijvoorbeeld: „Balfour wil dat niet”, of „Dat viel verkeerd bij Balfour.” 

De demonstranten staan op de Ben Maimon boulevard. Dat is een zijstraat van de Balfour. Ze mogen namelijk niet pal voor zijn huis staan. Ze zijn graag bereid een praatje te maken. 

Het voordeel van de Ben Maimon is dat er veel auto’s rijden. In het pre-corona tijdperk stonden de auto’s ook in de file, zodat de automobilisten alle tijd hadden de spandoeken te lezen en door het raampje wat terug te roepen.  

Deze week stond er een groepje senioren. Hun eis: een leiderschap dat niet fraudeert. 

Elke donderdag een oude of nieuwe foto uit het fotoarchief van © Alfred Muller. Deze foto’s zijn gemaakt met iPhone 8.  


image001.png

Jemima is een christelijke organisatie die zich richt op het verlenen van zorg aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Bethlehem. Maakt u dit mede mogelijk?

www.jemima.nl


avivlogo-klein1

Aviv Ministry in Tel Aviv helpt daklozen, drugs- en alcoholverslaafden en prostituees. Wij zorgen voor basisbehoeften. Ons voornaamste doel is om hen op het goede spoor te krijgen en te werken aan lichamelijk en geestelijk herstel in gebroken levens.

Aviv Ministry


search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close