De Calatravabrug (foto van de week)

Foto van de week. Week 46-2020.

Dit zijn twee foto’s van de Calatravabrug in Jeruzalem. Deze brug trekt de trambaan over de autoweg die in de richting van Tel Aviv gaat. Andere namen voor deze brug zijn harpbrug of snarenbrug. 

Ik vond de brug eerst lelijk. Maar toen ik eens op het dak stond van een flatgebouw en de brug in de verte zag, realiseerde ik me opeens hoe mooi deze is. 

Een van mijn leraren kunstgeschiedenis zei eens: “Stel je eens voor dat dit kunstwerk er niet was. Hoe zou de omgeving er dan uitzien?”

Voor meer over de beroemde architect Santiago Calatrava:  

https://en.wikipedia.org/wiki/Santiago_Calatrava

https://en.wikipedia.org/wiki/Chords_Bridge

https://www.calatrava.com

Elke donderdag een oude of nieuwe foto uit het fotoarchief van © Alfred Muller. Deze foto zijn gemaakt in 2008 en 2009 met de Nikon D70. 


image001.png

Jemima is een christelijke organisatie die zich richt op het verlenen van zorg aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Bethlehem. Maakt u dit mede mogelijk?

www.jemima.nl


avivlogo-klein1

Aviv Ministry in Tel Aviv helpt daklozen, drugs- en alcoholverslaafden en prostituees. Wij zorgen voor basisbehoeften. Ons voornaamste doel is om hen op het goede spoor te krijgen en te werken aan lichamelijk en geestelijk herstel in gebroken levens.

Aviv Ministry


House of Light logo

Kinder- en tienerwerk met Arabische en Joodse kinderen en tieners – helpen van gevangenen – bijstaan families in nood – werken aan verzoening tussen Joden en Arabieren.

houseoflight.net
holight@xs4all.nl


search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close