Barones Elizabeth van Heemstra (foto van de week)

Foto van de week. Week 50-2020.

Op 15 Mei 1988 kregen we bezoek van Barones Elizabeth van Heemstra en Alice van Keulen. 

Dat was ter gelegenheid van de verjaardag van Judith Muller. 

Barones Elizabeth van Heemstra en Alice van Keulen woonden op de Olijfberg, in het huis dat later het Nederlandse gastenhuis Huis op de Berg zou worden. 

Elizabeth van Heemstra stond ook bekend als „tante Elizabeth”. Samen met Margaretha Jacomina Breunese („tante Greet”) gaf ze leiding aan het NEM-werk in Israël. 

Hun verhaal is te lezen in het boek Licht op de Olijfberg: Het verhaal van de twee tantes, dat in 2008 uitgegeven door de Near East Ministry in Voorthuizen. 

Elke donderdag een oude of nieuwe foto uit het fotoarchief van © Alfred Muller. Deze foto’s zijn gemaakt met de Nikon FG-20 en de Kodak Professional T-MAX film. 


image001.png

Jemima is een christelijke organisatie die zich richt op het verlenen van zorg aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Bethlehem. Maakt u dit mede mogelijk?

www.jemima.nl


avivlogo-klein1

Aviv Ministry in Tel Aviv helpt daklozen, drugs- en alcoholverslaafden en prostituees. Wij zorgen voor basisbehoeften. Ons voornaamste doel is om hen op het goede spoor te krijgen en te werken aan lichamelijk en geestelijk herstel in gebroken levens.

Aviv Ministry


House of Light logo

Kinder- en tienerwerk met Arabische en Joodse kinderen en tieners – helpen van gevangenen – bijstaan families in nood – werken aan verzoening tussen Joden en Arabieren.

houseoflight.net
holight@xs4all.nl


search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close