Afscheid van Ed Barg

We hebben helaas afscheid moeten nemen van onze lieve vriend Ed Barg. 

Hij is tot ons groot verdriet op Eerste Kerstdag op 69-jarige leeftijd overleden.  

Ik herinner me dat ik Ed voor het eerst zag in een supermarkt in Vlaardingen, waar hij met zijn hoofd boven alle schappen uitstak. Hij en Joke Barg-de Niet zaten in dezelfde gemeente in Vlaardingen als wij. Al snel werden we goede vrienden. 

Ed werkte bij de belastingdienst in Vlaardingen, Brielle en Rotterdam. Daar noemden zijn collega’s hem „Edje” vanwege zijn postuur. In de tijd dat wij verhuisden naar Israël, verhuisden zij naar Brielle. 

Hij en Joke gaven Judith en mij decennialang onmisbare geestelijke, morele en praktische steun bij ons werk in Israël. 

Als burger van Nederland en ingezetene van Israël, was het soms ingewikkeld besluiten te nemen op financieel gebied. Gelukkig kon Ed mij als belastingambtenaar altijd de beste adviezen geven. Hij hield een oogje op onze administratie. 

Ed in 1999.

Ed was decennialang een dierbare vriend en onmisbare steun.

Zo was het mede dankzij hem dat we jarenlang in Israël konden werken.

Altijd als wij in Nederland waren, logeerden we enkele dagen bij hen. We zakten bij aankomst neer op stoelen, sloegen de leuningen achterover en hadden elkaar urenlang van alles te vertellen. Zij gaven ons het beste bed en de beste kamer, terwijl ze zelf naar de zolder vertrokken. Wat was het altijd een voorrecht bij hen te zijn. 

Judith en ik vertrokken altijd vanuit Brielle naar Schiphol. Voor we in de auto stapten, zaten we altijd in de huiskamer naast onze koffers. We baden voor de reis en voor elkaar.  

We hadden nooit kunnen denken dat het de laatste keer was op die middag van 27 juni 2019 dat we de armen van Ed om ons heen voelden op het metrostation van Spijkenisse. 

Lieve Ed, we zullen je missen. We danken je voor wie je was. We geloven je eens weer te zien.

We wensen Joke, Desiree en Patrick, Serge en Marite, de kleinkinderen, de andere familieleden en alle vrienden veel sterkte met dit reusachtig verlies.  

Alfred en Judith, Jeruzalem. 

Bij Ed en Joke in 1999.
Ed en Joke op bezoek in Jeruzalem in 2008. Tussen hen in Gerrit Hijbeek. Ook Renkie Hijbeek was aanwezig.
Tot ons grot verdriet hebben we afscheid moeten nemen van Ed Barg.
Ed en Joke op de Maasvlakte in 2019.

https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10278


image001.png

Jemima is een christelijke organisatie die zich richt op het verlenen van zorg aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Bethlehem. Maakt u dit mede mogelijk?

www.jemima.nl


avivlogo-klein1

Aviv Ministry in Tel Aviv helpt daklozen, drugs- en alcoholverslaafden en prostituees. Wij zorgen voor basisbehoeften. Ons voornaamste doel is om hen op het goede spoor te krijgen en te werken aan lichamelijk en geestelijk herstel in gebroken levens.

Aviv Ministry


search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close