Daher en Daoud Nassar ziekenhuis in geslagen

De lutherse christenen Daher en Daoud Nassar van de Tent of Nations/Nassar Farm zijn vrijdag door een groep Palestijnen uit Nahalin in elkaar geslagen. Dat hebben bronnen in Bethlehem en Jeruzalem gezegd.

De Tent of Nations ligt op 950 meter boven de zeespiegel op de Westelijke Jordaanoever ten zuiden van Bethlehem. De boerderij ligt in het C-gebied, dat geheel door Israël wordt bestuurd.

Het 42 hectare grote stuk land werd in 1916 gekocht door Daher Nassar van een Palestijnse landbouwer. Het gebied is omgeven door Israëlische nederzettingen. In de buurt ligt ook het Palestijnse dorp Nahalin.

Landregistratie

De familie Nassar is al jarenlang in een juridische procedure verwikkeld over landregistratie voor Israëlische rechtbanken. De volgende rechtszitting is voor mei gepland. Er bestaat goede hoop dat de landregistratie dan kan worden afgerond.

De afgelopen jaren is de Tent of Nations internationaal bekend geworden. Voor zover het reizen naar Israël mogelijk is vanwege de coronarestricties, bezoeken tourgroepen de boerderij om te horen over de problematiek. Ook ontvangt de familie Nassar vrijwilligers.

Knuppels

De Nederlandse Meta Floor was vrijdag op de Tent of Nations aanwezig toen de aanval plaatsvond. „Vrijdag kwamen tien gemaskerde mannen met knuppels naar de boerderij. Ze hebben in twee groepen zowel Daher als Daoud helemaal beurs geslagen. Toen ik de stemmen hoorde, ging ik ernaar toe en toen liepen de daders weg. Daoud en Daher Nassar hadden allebei een grote hoofdwond. Ze werden met ambulances naar Governmental Hospital in Beit Jala gebracht.”


Ontvang de nieuwsbrief van Alfred Muller en klik hier klik hier. Politiek, geloof, en persoonlijk nieuws.


Floor zegt dat sinds de zomer vorig jaar een paar mannen uit Nahalin vernielingen hebben aangericht op de boerderij en bedreigingen hebben geuit tegen de familie Nassar. Ze hebben niet de steun van de bewoners in Nahalin. De bewoners van Nahalin zijn moslims, met uitzondering van de familie Nassar.

De aanvallers claimen dat ruim de helft van het land van de boerderij van hen is. Tijdens de jarenlange rechtsprocedures van de familie Nassar in Israëlische rechtbanken hebben ze echter nooit iets van zich laten horen. Ze hebben volgens Floor geen papieren om hun eigendom te bewijzen. Wel hebben enkele mensen uit Nahalin bij een Palestijnse rechtbank in Nahalin zaken tegen de familie Nassar aangespannen.

De lutherse christenen Daher en Daoud Nassar van de Tent of Nations/Nassar Farm zijn vrijdag door een groep Palestijnen uit Nahalin in elkaar geslagen.

Dit artikel stond ook in het Reformatorisch Dagblad.

Foto: Daher Nassar (r) en Daoud Nassar (l) in 2012. © Alfred Muller


image001.png

Jemima is een christelijke organisatie die zich richt op het verlenen van zorg aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Bethlehem. Maakt u dit mede mogelijk?

www.jemima.nl


avivlogo-klein1

Aviv Ministry in Tel Aviv helpt daklozen, drugs- en alcoholverslaafden en prostituees. Wij zorgen voor basisbehoeften. Ons voornaamste doel is om hen op het goede spoor te krijgen en te werken aan lichamelijk en geestelijk herstel in gebroken levens.

Aviv Ministry


search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close