Maria’s boek

Maria Estraicher is een jonge vrouw die in het hippe Tel Aviv woont. 

Sindsdien is ze „een religieuze kolonist”, zo heeft ze geschreven in een tijdschrift voor legalisering van marihuana. Ze heeft bijna een jaar onder huisarrest gezeten, ze heeft acteren geleerd, ze heeft honderden banen uitgeprobeerd en ook duizenden boeken gelezen…

Als je naar haar kijkt, zou je nooit zeggen dat ze opgroeide met elf broers en zussen in een strikte, ultra-orthodoxe gemeenschap in Israël en dat ze Miriam heette. 

Brandende gordijnen

Maar de laatste tijd is Maria bezig met het schrijven van haar eigen boek en ze kan niet meer stoppen. Ze schrijft over brandende gordijnen, de grappen van haar opa, een zwangere ballerina, de nier van haar moeder, gebroken borden, een plotselinge arrestatie, afgedankte spijkerbroeken, haar vaders pantoffels en meer van dat soort dingen.

Dan waait de wind en verspreidt de pagina’s overal!

Bekijk de film over Maria. Yulia heeft de film geproduceerd met de hulp van haar broer, Evgeni, een theatermaker in Hamburg.

Het boek van Maria

Of bekijk de video’s gelijk op YouTube.

Ik vroeg Yulia of het thema identiteit is. Luister naar het audio fragment.

Het project werd gesponsord door het Goethe Instituut en het Hamburg ministerie van Cultuur en Media. 

Eerder maakten Yulia en Evgeny een theaterstuk „Out of the Mea Shearim”, dat werd uitgevoerd door vroegere ultra-orthodoxe acteurs. De optredens waren in zowel Jeruzalem als Hamburg uitverkocht. 


image001.png

Jemima is een christelijke organisatie die zich richt op het verlenen van zorg aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Bethlehem. Maakt u dit mede mogelijk?

www.jemima.nl


avivlogo-klein1

Aviv Ministry in Tel Aviv helpt daklozen, drugs- en alcoholverslaafden en prostituees. Wij zorgen voor basisbehoeften. Ons voornaamste doel is om hen op het goede spoor te krijgen en te werken aan lichamelijk en geestelijk herstel in gebroken levens.

Aviv Ministry

Ontvang de nieuwsbrief van Alfred Muller en klik hier klik hier. Politiek, geloof, en persoonlijk nieuws.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close