Hoge boete voor messiaanse gemeente

BEERSJEVA – De Joods messiaanse Nachalat Yeshua Gemeente in Beersjeva moet van een rechtbank uiterlijk vrijdag ruim 150.000 Israëlische sjekels (ruim 32.000 euro) betalen aan de Sefardische opperrabbijn Yehuda Deri en de antizendingsbeweging Yad L’Achim.

Dat bevestigde voorganger Howard Bass.

De gemeente Nachalat Yeshua (”Erfgoed van Jezus”) had een aanklacht tegen beide partijen ingediend wegens betrokkenheid bij een gewelddadige aanval op de gemeente in december 2005.

Hoewel de rechter niet ontkende dat de messiaanse gemeente werd aangevallen, is er volgens de rechtbank niet voldoende bewijs dat aantoont dat Yehuda Deri en Yad L’achim betrokken waren bij het illegale deel van de demonstratie.

Het bedrag dat de gemeente moet betalen bevat een vergoeding voor beide aangeklaagden, rechtskosten en de salarissen voor de advocaten van de aangeklaagden.

In december 2005 bestormden honderden ultraorthodoxe Joden het gemeentegebouw toen twee jonge vrouwen zouden worden gedoopt. Bass werd in het doopbassin geduwd. Demonstranten beschadigden een overheadprojector, een deur, de omheining en enkele auto’s. 

Volgens Bass is zijn gemeente in staat de boete te betalen.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close