Pionieren in Bethlehem

Ds. Danny Awad maakte moeilijke tijden door. Toch peinst hij er niet over om Bethlehem te verlaten. „De stad zit in mijn bloed. Ik liet veel kansen voorbijgaan om naar het buitenland te vertrekken en daar de kerken te dienen, zoals in Amerika en in de golfstaten. Daar was een goed leven aan verbonden. Ik heb gebeden en ik voelde dat God wilde dat ik hier bleef.”

Hij wijst erop dat Jezus Zijn discipelen leerde dat zij het zout der aarde zijn. „Veel van mijn niet-christelijke vrienden zeiden dat ik gek was toen ze hoorden over de kansen die ik kreeg. Ik antwoordde dat de Heere mij hier wil hebben. Als wij, leiders, het land willen verlaten, wie wil er dan nog blijven? We geven dan geen goed voorbeeld. Tachtig jaar geleden was de meerderheid hier christen. Nu misschien 35 procent. Elke dag emigreren er christenen.”

Awad werd in 1972 geboren in de Verenigde Arabische Emiraten, waar zijn vader in de zending werkte. Deze verrichtte medisch werk en plantte kerken in islamitische gebieden. Toen Awad twee jaar oud was, keerde het gezin terug naar Bethlehem.

Later voelde Awad dat God hem tot het ambt van voorganger riep. Tien jaar geleden haalde hij in de Filipijnen een mastertitel. Hij ontmoette daar ook zijn vrouw. „Twee vliegen in één klap”, zegt hij.

Lees de rest HIER.

Ds. Danny Awad: ‘Christenen blijven als ze banen hebben’
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close