Kabinet debatteert over loyaliteitsverklaring

Het kabinetsberaad in Israël zondag belooft stormachtig te zullen verlopen. De ministers zal van plan te debatteren over een omstreden amendement op de wet van burgerschap. De wetswijziging moet het niet-Joden verplicht stellen een loyaliteitsverklaring af te leggen aan Israël als “Joodse en democratische staat”.

De Arbeiderspartijministers zijn tegen het amendement, met uitzondering van defensieminister Ehud Barak. Barak vindt echter wel dat aan de gelofte enkele woorden moeten worden toegevoegd die verwijzen naar de Onafhankelijkheidsverklaring. Daarin staat dat iedereen in het land gelijke rechten heeft. Het blad Haaretz meldde vrijdag dat twee Likudministers, Dan Meridor en Benny Begin, ook tegen de wetswijziging zijn.

Lees het vervolg hier op de website van CvI

De menora - een Joods nationaal symbool - voor de Knesset.
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close