Evangelist in Arad voor rechter

De districtsrechtbank van Beersjeva heeft een Amerikaanse evangelist in Arad, Eddie Beckford, schuldig bevonden aan het aanvallen van een orthodoxe Jood.

Beckford is initiatiefnemer van een schaakclub en bijbelshop in Arad. Hij zegt dat hij slechts de persoon wegduwde, die een camera probeerde te stelen uit zijn binnenzak.

Beckford stond al ruim twee jaar onder huisarrest. Zijn vrouw Lura heeft ervoor getekend dat ze bij hem zal blijven. Ze kregen echter wel toestemming om een reis naar Amerika te maken. Verder mag hij vier ochtenden in de week wandelen buiten de stad. De schaakclub wordt gerund door een groep vrijwilligers.

Shaul Davis, de advocaat van het echtpaar Beckford, zegt dat zijn cliënt uit zelfverdediging handelde. “Er was een provocatie in Arad van chassidim. Het is een provocatie waar veel christenen onder lijden. Hij was het slachtoffer van agressief gedrag. Iemand probeerde zelfs zijn camera te stelen en toen duwde hij hem weg. De politie ziet de dingen anders.”

De rechter moet nu beslissen tot welke straf hij wordt veroordeeld. “Ik moet nu met mijn cliënten overleggen wat we zullen doen”, zegt Davis.

In juni dit jaar veroordeelde de rechtbank de Messiaans-Joodse Nachalat Yeshua Gemeente in Beersjeva tot het betalen van ruim 32.000 euro aan de Sefardische opperrabbijn Yehuda Deri en de anti-zendingsbeweging Yad L’Achim. De gemeente had een aanklacht tegen beide partijen ingediend wegens betrokkenheid bij een gewelddadige aanval op de gemeente in december 2005. De rechtbank achtte niet bewezen dat zij deelnamen aan “het illegale deel” van de demonstratie.

Een brief van Eddie’s vrouw Lura en een video met beelden van Eddie en Lura en Yoyakim en Debbie Figueras zijn hier te zien op de website van Maoz Ministries.
 

Eddie Beckford.
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close