‘Loyaliteitseed niet-Joodse immigranten dient volk noch staat’

JERUZALEM – De Israëlische regering nam afgelopen zondag een amendement aan op de burgerschapswet. De ministers van de Arbeiderspartij stemden tegen. De wetswijziging leidde deze week tot felle reacties in de Israëlische media.

Het amendement bepaalt dat niet-Joodse immigranten een eed moeten afleggen waarin ze de staat Israël erkennen als „Joodse en democratische staat.” Ook moeten ze beloven de wetten van de staat te eerbiedigen. Het amendement zegt niet wat er onder een Joodse staat wordt verstaan.

Tijdens het kabinetsberaad betoogde premier Netanyahu dat Israël de nationale staat is van het Joodse volk. Israël is volgens de Likudleider „een democratische staat waarin alle burgers –Joodse en niet-Joodse– gelijke rechten genieten.”

Lees de rest hier.

Beeld: © Alfred Muller
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close