Vuurzee raast over Karmel

JERUZALEM – De acht maanden lange droogte in Israël eiste gisteren een zware tol. De bosbrand op de Karmel is een van de grootste natuurrampen in de geschiedenis van Israël.

De brand brak gistermorgen om elf uur al uit. Aan het einde van de middag was duidelijk dat deze uit de hand liep. In de dorpen en steden rond het rampgebied werden mensen gemaand de ramen dicht te houden. De politiechef van Haifa raakte levensgevaarlijk gewond toen zij leiding gaf aan haar korps.

Radio en televisie zonden gisteren en vanmorgen voortdurend uit over de brand. De kranten openden grote foto’s van geelrode taferelen. Premier Benjamin Netanyahu zal een nationale dag van rouw afkondigen: veertig aankomende gevangenbewaarders op weg naar een gevangenis om gedetineerden te evacueren kwamen om toen de bus waarin ze zaten vlam vatte.

Lees verder in RD.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close