Politieke brand over bosbrand begonnen

<big>JERUZALEM – Israëlische media hebben de afgelopen dagen scherpe kritiek geuit op de regering vanwege de bosbranden op het Karmelgebergte. De regering verzuimde ervoor te zorgen dat Israël een goede brandweerdienst kreeg.</big>

De media roepen nu niet alleen om een commissie van onderzoek, maar ook om het aftreden van de verantwoordelijke minister. Deze schuift de verantwoordelijkheid echter van zich af.

De brandweer bleek de afgelopen dagen onvoldoende voorbereid op het bestrijden van de brand die zich razendsnel door het Karmelgebergte verspreidde. Bij de brand verloren 41 Israëli’s het leven en werd 5000 hectare natuurgebied verwoest.

De rest in het RD.

Beeld: Wiki, OTRS

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close