Israëlische politici prijzen VS voor liquidatie Bin Laden

JERUZALEM – Israëlische politici hebben de VS geprezen voor de liquidatie van de topterrorist Osama Bin Laden.

Israel herdacht maandag de slachtoffers van de Holocaust, maar media gaven ook veel aandacht aan de door van ‘s werelds meest gezochte terreurleider. Israëlische televisiezenders begonnen maandagochtend om half zeven met speciale nieuwsbulletins over de dood van de terreurleider.

Premier Benjamin Netanyahu feliciteerde president Barak Obama, het Amerikaanse leger en zijn inlichtingsdiensten met de liquidatie van Osama Bin Laden. “Dit is een grote overwinning voor recht, vrijheid en de gemeenschappelijke waarden voor alle democratieën die resoluut schouder aan schouder tegen terrorisme vechten.”

Minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman noemde het op de legerradio belangwekkend dat de dood van Bin Laden op de herdenkingsdag van de Holocaust werd aangekondigd. “Ik prijs de VS voor het afronden van de missie die elf jaar geduurd heeft. Ze gaven nooit op, en gingen door met de jacht op de meest gevaarlijke man in de wereld.”

Staatssecretaris Danny Ayalon van Buitenlandse Zaken noemde de liquidatie een “essentieel psychologisch keerpunt in de oorlog tegen terreur”. Terroristen en extremisten overal weten nu dat ze niet immuun zijn.

Commentatoren wezen er ook op dat de kans op wraakaanslagen blijft bestaan.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close