Kinderen gevangen na het gooien van stenen

JERUZALEM – Advocaat Gerard Horton van de Palestijnse organisatie Defence for Children International brengt deze week een bezoek aan Nederland om aandacht te vragen voor Palestijnse minderjarigen in Israëlische gevangenissen. Hij spreekt op uitnodiging van Gate48, een groep kritische Israëliërs in Nederland.

Het doel van het in Genève gevestigde Defence for Children International is de rechten van kinderen te bevorderen en te verbeteren. Horton is verbonden aan het kantoor in Ramallah, op de Westelijke Jordaanoever. Hij werkt daar sinds drie jaar en is „half Brits en half Australiër.”

Elk jaar arresteert Israël volgens Horton op de Westelijke Jordaanoever ongeveer 700 minderjarigen in de leeftijd van 12 tot 17 jaar. In mei waren er 211 kinderen opgesloten, van wie 38 in de leeftijd van 12 tot 15 jaar. In ruim 60 procent van de gevallen beschuldigt de aanklager hen van het gooien met stenen. Andere beschuldigingen zijn vooral het werpen van molotov cocktails en het lid zijn van verboden organisaties.

Lees hier verder over de klachten van Gerard Horton over de behandeling van kinderen en de reactie van het leger daarop.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close