Knesset tegen onderzoek linkse organisaties

JERUZALEM – De Knesset heeft woensdagavond met een meerderheid van 57 tegen 28 stemmen wetgeving verworpen om de fondswerving van niet-gouvernementele organisaties in Israël te onderzoeken.

Voorstanders van het onderzoek geloven dat deze organisaties de reputatie en de veiligheid van Israël ondermijnen. Tegenstanders zien er een aanval in op mensenrechtenorganisaties en andere organisaties die kritiek leveren op het Israëlische beleid op de Westelijke Jordaanoever.

Twee wetsvoorstellen werden ingediend door Faina Kirshenbaum van Yisrael Beiteinu en Danny Danon van Likud. De rechtse partijen stemden voor. Tegen stemden de grootste partij in Israël, Kadima, de linkse partijen, en een aantal Likudleden, onder wie premier Netanyahu, en Knessetvoorzitter Reuven 
Rivlin. Hoewel Netanyahu zijn partijleden vroeg het voorstel niet te steunen, stemde een aantal Likudleden toch met de rechtse partijen mee.

Lees verder in het RD.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close