Cruciale tijd voor actievoerders in Israël

Studenten die de woonlasten niet meer op kunnen brengen zijn neergestreken in het centrum van Jeruzalem. Foto: Alfred Muller

JERUZALEM – Actievoerders voor lagere woonlasten slagen er al wekenlang in om de aandacht te trekken van Israëlische media. Tot nu toe hebben hun geweldloze demonstraties veel sympathie, maar weinig concrete resultaten opgeleverd. Voor de betogers breekt een cruciale tijd aan.

De Israëlische actievoerders zijn van plan hun wekelijkse demonstratie op zaterdagavond niet in Tel Aviv te houden, maar in Beersjeva en andere steden die niet in het centrum van het land liggen. Ze verwachten dat er vanavond tienduizenden betogers op de been zullen zijn. Vorige week demonstreerden er meer dan 300.000 Israëliërs in Tel Aviv en andere steden.

Een man die zijn tent heeft opgeslagen in een parkje aan een drukke winkelstraat in het centrum van Jeruzalem zegt dat hij van plan is naar Beersjeva te reizen om mee te doen aan de demonstratie. Bussen zullen ook betogers elders uit Israël aanvoeren. Ook zegt hij dat er zich steeds meer mensen bij het kamp aansluiten. „Wat moeten ze als het loon even hoog is als de huur?”

Lees hier verder op de website van het RD.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close