YouTube kanaal voor christenen die Israël bezoeken

JERUZALEM – Het Israëlische ministerie van Toerisme heeft een YouTube kanaal geopend voor christenen onder de naam The Spirit of the Holy Land. Het doel van het kanaal is het toerisme en pelgrimage naar het Heilige Land te bevorderen.

In de afgelopen maanden hebben duizenden de filmpjes al bekeken. Op de zender staan korte video’s in diverse talen, waaronder in het Engels, Duits, Spaans, Portugees, Japans, Russisch en Pools. Nederlands ontbreekt – tot nu toe.

Ervaringen

Voorgangers, religieuze leiders en toeristen vertellen kort over hun verblijf. Ze spreken over hun ervaringen en ze geven informatie over de plaatsen die ze bezoeken.

Op het kanaal is onder meer te zien hoe Justin Bieber kerken bezoekt en optreedt voor een grote menigte gillende Israëlische meiden. We horen over de beroemde Chileense mijnwerkers die in oktober 2010 werden bevrijd, katholieke christenen op de Gospel Trail en de lutherse propst Dr. Uwe Graebe op het dak van de Jeruzalemse Verlosser kerk.

Marketingcampagne

De creatie van de website maakt deel uit van een marketingcampagne die gericht is op de christelijke markt en 60 miljoen shekels (12 miljoen euro) kost. Tot de activiteiten horen verder seminars, ontmoetingen met touroperators, personen die andere kunnen aanmoedigen op vakantie naar Israël te gaan (dominees en andere leiders) en de plaatsing van advertenties.

Het ministerie heeft ook een kanaal geopend dat speciaal voor katholieke christenen is bestemd, genaamd Holyland Pilgrimage, a Bridge for Peace. Deze heeft al 750.000 hits gekregen.

Geestelijke belang

Minister Stas Misezhnikov van Toerisme zegt dat christelijke wereld in al haar denominaties de belangrijkste doelgroep vormen waarop het marketingprogramma zich richt. Deze website moet helpen het geestelijke belang van pelgrimage naar het Heilige Land te laten zien.

Helaas blijkt op de kanalen niets van samenwerking met het Palestijnse ministerie van Toerisme. Bethlehem en Jericho bijvoorbeeld komen niet in het beeld, terwijl het toch om één Heilige Land gaat.

 

 

 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close