De geloofswandel van pastor Nihad Salman

Voorganger Nihad Salman. Foto: Alfred Muller

BETHLEHEM – De problemen waartegenover voorganger Nihad Salman staat zijn legio. “Een huilende man kwam in mijn kantoor. Hij zei: ‘Ik ben niet lui. Ik wil werken. Ik zit nu al vijf jaar thuis als een klein kind. Ik wil hier weg.’”

In de kerkzaal is het koud, maar in het kantoortje van de predikant is het redelijk warm. Het begon allemaal met een paar gezinnen, die in 1999 bijeenkwamen voor bijbelstudie. Vandaag is deze uitgegroeid tot de Immanuel Evangelische Kerk in Bethlehem. Dat is een relatief grote gemeente van evangelische Palestijnse christenen.

Lees het hele interview met voorganger Nihad Salman hier op de website van het RD.

Bethlehem bijna klaar voor kerst. Op het Kribbeplein. Foto: Alfred Muller.

Hoor hieronder de oproep van de predikant om “de levende stenen” (de Palestijnse christenen) te bezoeken en voor hen te bidden.

%d bloggers liken dit: