Israël verwacht grote drukte met Pasen

Franciscaner processie in de Oude Stad van Jeruzalem. Foto (c) Alfred Muller, all rights reserved

JERUZALEM – Het Israëlische Ministerie van Toerisme verwacht in april 300.000 toeristen. Daarvan zijn er 125.000 christelijke pelgrims die naar Israël komen om Pasen te vieren. Dat zei zegsvrouw Lydia Weitzman van het ministerie woensdag.

De andere toeristen zijn onder meer joden die met Pesach, het joodse feest van de ongezuurde broden, in Israël willen zijn. Pesach valt dit jaar in de week van 6 tot 13 april.

Het ministerie kijkt met tevredenheid terug op de laatste cijfers. In de maand februari bezochten 232.000 toeristen Israël. Dat was het hoogste aantal voor deze wintermaand ooit. Minister van Toerisme Stas Misezhnikov zei dat de groei een gevolg was van intensieve marketing wereldwijd, met name in China, India, Zuid-Korea, Rusland en Zuid-Amerika.

Lees verder op de website van het RD.