Israël voorbereid op mars naar Jeruzalem

JERUZALEM – Het Israëlische veiligheidsapparaat is voor­bereid op de zogenoemde wereldwijde mars naar Jeruzalem, die vrijdag moet plaatshebben. Politie en leger wachten de demonstranten op.

De mars is een internationaal evenement om solidariteit met de Palestijnen te tonen en Jeruzalem te beschermen, aldus de website van de mars. De organisatoren zeggen in een per­sbericht dat er „vreedzame, niet-gewelddadige demonstraties in Palestina en de omringende landen” worden georganiseerd. Ze spreken over betogingen bij de grenzen tussen Israël en Jordanië, militaire controleposten op de Westelijke Jordaanoever, bij de grensovergang Erez/Gaza en in Jeruzalem.

Lees verder via deze link. 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close