Naim Ateek over verzoening en recht

Dr. Naim Ateek in het Sabeel Centrum in Jeruzalem. Foto: Alfred Muller

AMERSFOORT – De anglicaanse Palestijnse theoloog dr. Naim Ateek brengt een driedaags bezoek aan Nederland. Dinsdag is hij in de Bergkerk in Amersfoort aanwezig bij de presentatie van zijn jongste boek ”Roep om verzoening. Een Palestijnse christen over vrede en recht.” Het betreft een vertaling van een boek dat in 2008 in het Engels verscheen.

De boodschap die hij Nederlanders voorhoudt, is dat vrede tussen Palestijnen en Israëliërs mogelijk is, mits er recht wordt gedaan aan de Palestijnen conform de regels van het internationale recht. De Bijbel kan daarbij dienen als inspiratiebron, gelet op wat de profeten hebben gezegd over recht en waarheid en op wat het Nieuwe Testament leert over vrede, verzoening en Gods liefde voor alle mensen.

Lees de rest van dit artikel hier.

Lees het tweede deel van dit artikel hier.

Hoor hieronder een audioclip waarin Ateek vertelt over zijn plannen voor een boek dat hij nog dit jaar hoopt te schrijven.

 

Een gedachte over “Naim Ateek over verzoening en recht

  1. likoednederland 24 apr 2012 — 21:32

    Dit is de man die de Hamas boot steunde om de legale (ook volgens VN en EU) wapenblokkade van Gaza te doorbreken.
    Dat zegt genoeg, iemand de wapens geven aan terroristen “geweldloos verzet” noemt.

Reacties zijn gesloten.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close