Bewoners Golan horen beschietingen in Syrië

Het grensdorp Majdal Shams aan de voet van de Hermonberg gezien vanuit Nimrod. Foto: © Alfred Muller

NIMROD – Op de Golanhoogte bleef het de afgelopen weken rustig. De Israëliërs en de druzen die hier wonen, zijn onder de indruk van wat zich aan de andere zijde van de grens –in Syrië– heeft afgespeeld. Daar bestookten troepen van president Assad opstandelingen in de dorpen.

Lilach Ashtar staat naast de loopgraven van Nimrod. In Nimrod wonen vier JoodsIsraëlische gezinnen, die de voormalige legerpositie hebben omgebouwd tot een dorpje waar mensen kamers kunnen huren of op een camping kunnen logeren. In de laagvlakte beneden ligt het druzendorpje Masada en aan de andere kant het druzendorp Majdal Shams, op de helling van de Hermon. Op de bergtoppen in de verte –waar diep in Syrië kan worden gekeken– bevinden zich de posten van het Israëlische leger.

Lees hier verder op de website van RD.nl.