Israël trekt zich weinig aan van AIV

In het centrum van Nablus op de Westelijke Jordaanoever. Foto: © Alfred Muller
In het centrum van Nablus op de Westelijke Jordaanoever. Foto: © Alfred Muller

De Nederlandse Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) heeft een advies uitgebracht dat zeer kritisch is over Israël. De 
regering in Jeruzalem trekt zich er echter weinig van aan.

De AIV ging ver. Volgens de raad moet de EU de relaties met Israël beperken of bevriezen als Israël geen einde maakt „aan de groeiende kolonisering van de bezette gebieden.” Producten uit de Joodse nederzettingen in dit gebied zouden apart moeten worden gelabeld of zelfs worden geboycot.

Lees verder op de website van het RD. (Website is zondags gesloten).

4 gedachten over “Israël trekt zich weinig aan van AIV

 1. likoednederland 20 apr 2013 — 13:25

  Logisch. Het zijn de Palestijnen – niet Israel – die weigeren te onderhandelen over vrede.

 2. Egbert Talens, Zutphen 20 apr 2013 — 17:36

  Welk een veelzeggende reactie, deze Likoed Nederland-kreet. Dermate bezijden de realiteit rond het conflict Israel-Palestina, dat deze bijna lachwekkend overkomt. Maar ja, wat moet je, als serieuze gegevens ontbreken om een verhoopte stelling te onderbouwen? In het verleden zijn Israelische politici en hun medestanders er in geslaagd, velen om de tuin te leiden met gegevens die, eufemistisch uitgedrukt, niet volledig in overeenstemming waren met de reële situatie rond het irreële politiek-zionistische streven een eigen Joodse staat in te richten, in een gebied dat niet alleen door joden bewoond werd. De gevolgen van die ethisch uitermate twijfelachtige onderneming beginnen allengs door te dringen, zoals mag blijken uit ook het jongste AIV-advies. Het topje van een ijsberg…

  1. likoednederland 21 apr 2013 — 12:26

   U bedoelt dat de wereldgemeenschap het Joodse volk 0,5% heeft toebedeeld van het Ottomaanse Rijk toen dat werd opgesplitst, op grond van het recht op zelfbeschikking.
   Maar dat zelfs dat kleine beetje de moslims niet gunnen aan de Joden?

 3. Egbert Talens, Zutphen 22 apr 2013 — 12:51

  Ook deze reactie van uw (LN) kant is veelzeggend, maar dan in de zin van het voorbij gaan aan de reële situatie rond het politiek-zionistische project dat vanaf ca. 1860 in (Oost-)Europa tot leven kwam. De redactie van uw oneliners is dermate pover, dat het discussiëren over dit immense thema zó geen enkel serieus doel kan dienen. Mijn stelling inzake genoemd pz-project luidt: ‘wie over de rug van een ander zijn doel wil bereiken, moet, als dit niet wil lukken, niet vreemd opkijken.’ Mogelijk ziet u in dit pz-project, déze staat Israel, een succes, maar dan sluit u de ogen voor wat er werkelijk mis mee is. Een ijsberg (aan tekortkomingen) waarvan steeds meer zichtbaar wordt…

Reacties zijn gesloten.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close