Herdenking Armeense genocide

Een Armeens meisje demonstreerde in 2007 voor erkenning van de Armeense genocide voor het ministerie van Buitenlandse Zaken in Jeruzalem. Foto: © Alfred Muller
Een Armeens meisje demonstreerde in 2007 voor erkenning van de Armeense genocide voor het ministerie van Buitenlandse Zaken in Jeruzalem. Foto: © Alfred Muller

Armeniërs wereldwijd herdachten vandaag de genocide van 1915.

Turkije weigert nog steeds deze genocide te erkennen.

Helaas heeft Israël deze grote moord ook niet als genocide erkend. Dat tot ergernis van sommige Knessetleden.

***

Deze video gaat over de vrouwelijke slachtoffers. Een 104-jarige overlevende vertelt.

***

Hier het artikel over Elia Kahvedjian, een Armeense vluchteling die in Jeruzalem terechtkwam en daar een beroemd fotograaf werd.

* * *

Voor een recent wetenschappelijk werk over de Armeense genocide, zie het boek van Taner Akçam.

* * *

Lees ook: Israël onthoudt Armeniërs hun genocide

One Comment

Add yours →

 1. D66, GL, PvdA en Megamoskee voor jihadisten!

  Erdogan geeft weer een bindend stemadvies aan turken in Nederland. Turkse dictator kiest voor Pechtold. Want D66, net als alle andere moslims, ontkent de Armeense genocide en is nu fanatieker geworden dan de PvdA!
  Het belangrijkste verkiezingsthema voor Turken is dat de Armeense genocide geen genocide genoemd mag worden! Verder, willen ze dat naievelingen de rechten van Koerden ontkennen en bezetting van Noord-Cyprus door Turkije geoed praten. D66 laat ze daartoe alle ruimte… De slappe, bange politici zijn op geen enkele manier opgewassen tegen de ambities van 5e colonne en gaan stuk voor stuk voor hen buigen. De Turkse islamisten vergeten voorlopig de rest van de verworvenheden en standpunten van D66! Pechtold leest moslims de les en vertelt ze, dat Turken tegen de Armenieers en Koerden gelijk hebben. Hij nomineert zich dus als opvolger van de massamoordenaars! Stem niet op deze favoriete bloedzuigers!

  Gemeente Gouda onder leiding van D66 en PvdA, bouwt een megamoskee en worden Jihadisten via een omweg potentieel binnengehaald. D66 wilt nu ook in Gouda jihad zaadje planten. D66 in Gouda blijft vasthouden aan de vestiging van de nieuwe salafistische kazerne in Gouda Noord. D66 wethouders beweren dat de moskeebouwers “gematigde moslims” zijn, maar in werkelijkheid zijn deze islamisten en jihadi’s hetzelfde. Het is diept triest dat men niets meer durft te zeggen over met dit Jihad gemotiveerde activiteiten van D66 en PvdA.
  Door de D66, GL en PvdA georganiseerde moslims in Gouda, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam, onder leiding van salafisten zijn de voedingsbodem voor ISIS, Hamas en Al-Qaeda. Deze Moslims worden nu gefaciliteerd in hun intolerantie.

  D66, net als PvdA, met zoveel Turkse en Arabische infiltranten, is allang geen Nederlandse partij meer.
  Nederlanders hebben geen enkel vertrouwen in het kabinet en dan nota bene gedoogpartner D’66 als het beste alternatief zien.
  Een permanente jihadistische voedingsbodem onderhouden, is je eigen ondergang versnellen door je eigen civilisatie verder te laten vervangen voor het nihilisme dat islam heet!

  Zodat politici die hiervoor blind wensen te blijven, hebben het volk verraden en hebben blootgesteld aan een van de gevaarlijkste ideologieën die ooit door de mens is bedacht.

Reacties zijn gesloten.