Onderzoek Holocaust lang niet afgerond

Dr. Haim Gertner, directeuir van het archief van Yad Vashem. Foto: © Alfred Muller
Dr. Haim Gertner, directeur van het archief van Yad Vashem, bekijkt een microfilm met gegevens. Foto: © Alfred Muller

Het onderzoekscentrum Yad Vashem in Jeruzalem wil nog miljoenen documenten verzamelen over de Holocaust. „We proberen elk stukje informatie uit de hele wereld in bezit te krijgen”, zegt dr. Haim Gertner, hoofd van het archief.

Yad Vashem in Jeruzalem bezit ’s werelds grootste archief over de massamoord op de Joden. Het archief telt 145 miljoen pagina’s, 420.000 foto’s en 110.000 getuigenissen van overlevenden. Elk jaar komen daar zo’n 3 tot 5 miljoen pagina’s bij en vorig jaar was de aanwinst zelfs 12 miljoen pagina’s.

Lees het hele artikel op de website van het Reformatorisch Dagblad.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close