Filipijnse zakenvrouw geeft Israël replica Ark des Verbonds

De Filipijnse zakenvrouw en Israël-supporter Grace Galindez-Gupana heeft in een huis in de buurt van de Joodse markt in Jeruzalem twee reusachtige replica’s van de Ark des Verbonds laten plaatsen.

De woning hangt vol met witte gordijnen, lakens en banieren. In het eerste vertrek is een ark opgesteld die bijna tot aan het plafond reikt. Het gevaarte is 3 meter hoog, ruim 5 meter lang, 1,6 meter breed en weegt 359 kilo.

Koninkrijk van Jeruzalem

Daarnaast bevindt zich een vertrek met banken, banieren en een giftenkist met het opschrift: ”Koninkrijk van Jeruzalem”. Daarachter is nog een vertrek, met witte lakens op de grond en waar ook een ark van dezelfde omvang staat.

Ark of the CovenantGrace Galindez-Gupana
Grace Galindez-Gupana

Gupana vertelt dat ze in totaal zeven arken heeft laten maken, voor „de zeven continenten van de wereld.” Ze heeft de Israëlische president Shimon Peres benaderd met het verzoek de ark in ontvangst te nemen, maar het staatshoofd heeft niet gereageerd. De ruimte is nu enkele uren per dag open voor het publiek. Haar dochter, die talen studeert aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem, zal in de toekomst ook publiek ontvangen.

Zakenwereld 

De Filipijnse kan dit allemaal doen omdat ze veel geld heeft verdiend in de zakenwereld. Ze is directeur van laboratoria voor natuurproducten die geneeskrachtige werking zouden hebben.

ark of covenant

Gupana zegt tien Guinness wereldrecords te hebben. In 2007 liet ze bij Masada de grootste Israëlische vlag uitrollen die ooit gemaakt is en een oppervlakte had van 18.847 vierkante meter, oftewel ongeveer twee voetbalvelden. Daarnaast lagen de iets kleinere vlag van de Filipijnen en de Zuid- en Noord-Koreaanse vlaggen met elk ruim 8000 vierkante meter. De overige 180 naties van de wereld moesten genoegen nemen met vlaggen van normale omvang.

Pyongyang

De Israël-supporter deed dit destijds om de overwinning te herdenken van Israël in de Zesdaagse Oorlog 40 jaar eerder; het 50-jarig bestaan van diplomatieke relaties tussen Israël en de Filipijnen en het ontstaan van een opwekking van het christelijk geloof 100 jaar geleden in Pyongyang.

ark of covenant
ark of covenant

Het arkproject heeft de Filipijnse 200.000 dollar gekost. Maar voor de andere projecten zegt ze al „miljoenen” te hebben uitgegeven. Voorlopig heeft ze geen nieuwe plannen meer; ze wil wat rust nemen.

Eigen kerk 

Ze vertelt haar eigen kerk te hebben in de Filippijnen, waarbij ze aangeeft niet door „doctrine of theologie” te worden geïnspireerd maar door „openbaring”.

Zie ook: Model van Ark des Verbonds kapot geslagen.

Beeld © Alfred Muller 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close