Nieuwe Intifada ligt op de loer

De dood van Mohammed Hussein Abu Khdair vormde de aanleiding voor zware rellen in Jeruzalem. De politie kan het nog niet met zekerheid zeggen, maar acht het heel goed mogelijk dat hij door Joodse terroristen is vermoord. Foto: familie hand-out.
De moord op Mohammed Hussein Abu Khdair vormde de aanleiding voor zware rellen in Jeruzalem. De politie kan het nog niet met zekerheid zeggen, maar acht het heel goed mogelijk dat hij door Joodse terroristen om het leven is gebracht. Foto: familie hand-out.

Komt er een einde aan de relatieve rust die Israël en de Palestijnen op de Westoever de laatste jaren hebben gekend? Sommige Palestijnen denken van wel. Anderen zijn sceptisch. „Geen Palestijn heeft er meer energie voor.”

Het waren felle confrontaties tussen Palestijnen en de politie woensdag. En dat nog wel in de doorgaans rustige Palestijnse wijk Shufat in Jeruzalem. Reden was de verdwijning van de 16-jarige Mohammed Hussein Abu Khdair.

Lees verder via deze link (betaalpoort).