Peres op banenjacht

Peres' nieuwe baan. Foto: YouTube.
Peres’ nieuwe baan. Foto: YouTube.

Shimon Peres is 91, maar hij peinst er niet over om ermee op te houden.

In dit satirisch filmpje, door zijn kleindochter Mika Almog gemaakt, zien we hoe de oud-president op zoek gaat naar een nieuwe baan. Hij ruimt de spullen op in zijn kantoor en stapt naar het arbeidsbureau.

Vervolgens zien we hem in een tijdelijke baantjes, waarin het vrij makkelijk is werk te vinden: als bewaker, pompbediende, pizzabezorger en kassabediende.

Ondertussen geeft hij de burgers wijze lessen: als je altijd nee zegt betaal je een hoge prijs, ga achter de vrede aan, nanotechnologie is de toekomst, mensen die de hoop niet verliezen geven donaties.

Verder is hij een komiek die zinspeelt op de bouw van een nucleaire faciliteit in de Negev. Als instructeur moedigt hij zijn partner aan parachute te springen met de woorden “de toekomst behoort aan wie durven.” Als ze op de grond staan zegt hij: “als er niets is kun je alles doen.”

Door alles heen blijkt zijn optimisme en zijn rijke ervaring. En nu ook zijn acteertalent.

Bekijk het prachtige filmpje hieronder:

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close