President Rivlin op bezoek bij paus Franciscus

VATICAANSTAD – Met de Zwitserse Garde werd de Israëlische president Reuven Rivlin gisteren verwelkomd in het Vaticaan. Paus Franciscus ontving hem in zijn persoonlijke bibliotheek.

Rivlin uitte tijdens het bezoek zijn zorg over de golf van antisemitisme die de wereld overspoelt. Hij wees de paus erop dat de oproep om de staat Israël te vernietigen geworteld is in antisemitisme en dat de wereld dit moet veroordelen. Franciscus veroordeelde antisemitisme als een boosaardige ziekte, aldus het kantoor van de Israëlische president.

Rivlin stelde de paus ook op de hoogte van de pogingen die Israël onderneemt om een oplossing te vinden voor de financiële crisis in het christelijk onderwijs. Christelijke scholen zijn momenteel gesloten wegens geldgebrek.

Het gesprek ging verder over de politieke en sociale situatie in het Midden-Oosten, de situatie van christenen en andere minderheden daar en het belang van de interreligieuze dialoog. Ook de relatie tussen Israëliërs en Palestijnen kwam ter sprake en de noodzaak om de directe vredesonderhandelingen te hervatten.

Rivlin sprak ook met de Italiaanse president Sergio Mattarella.

President Rivlin biedt de paus een replica aan van een steen met de tekst
President Rivlin biedt de paus een replica aan van een steen met de tekst “Huis van David”. De vondst in gedaan bij Hazor. Foto’s: Haim Zach, GPO.
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close