Tulpenbollen voor Israël

JERUZALEM. Een delegatie van Christenen voor Israël (CvI) heeft donderdag 30.000 tulpenbollen gedoneerd aan Jeruzalem. Raadslid rabbijn Aharon Leibowitz ontving de delegatie namens de gemeente Jeruzalem.

In totaal deelde het team van Christenen voor Israël sinds zaterdag 21 november 100.000 tulpenbollen uit in Israël.

De actie wordt jaarlijks mogelijk gemaakt door supporters van Israel. Die willen daarmee blijk geven van vriendschap. Namen van de donateurs staan vermeld op zakjes waar zeven bollen in zitten.

Het team bezocht behalve Jeruzalem onder meer de Golan, Opper-Galilea, de Jordaanvallei, de kustvlakte en Samaria (het noordelijk deel van de Westoever). Volgende week staat het gebied rond de Gazastrook op het programma.

Rabbijn Leibowitz vertelde de delegatieleden dat contacten onderhoudt met internationale christelijke organisaties die Israël steunen. „Ik geloof dat Jeruzalem het wereldwijde centrum is van de ene God”, zei het gemeenteraadslid van de gemengd seculier-orthodoxe Yerushalmim partij. „Ik wil mijn dank niet alleen namens Jeruzalem uitdrukken, maar namens het Joodse volk.”

Hij vertelde ook dat hij de portfolio’s voor vrouwenzaken en onderwijs heeft. Volgend jaar wil de gemeente veel investeren in onderwijs. In de stad bestaat een tekort aan 3600 klassenlokalen, vooral in de Arabische en ultra-orthodoxe delen van de stad.

Verder runt de orthodoxe rabbijn een programma voor een alternatieve kasjroet erkenning. Deze is bestemd voor restaurants die strict koosjer voedsel aanbieden maar de monopolie van het opperrabbinaat over de kasjroet certificaten willen verbreken.

Foto: V.l.n.r. : Vervoerscoördinator Frank Boneschanscher, hoofd logistiek Rebekah Boneschanscher, delegatiehoofd Henriëtte Heuvelman, rabbijn Aharon Leibowitz, fotografe Carin van der Ham en secretaris Johan van der Ham. @ Alfred Muller

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close